Herstel-NL | Zondag met Lubach (S13)

339K weergaven319

  Herstel NL heeft een nieuw plan om Nederland open te gooien. We willen allemaal dat alles weer open kan en misschien is er ook wel een betere oplossing dan wat we nu doen, maar dit is ‘m in ieder geval niet.
  Dit is het dertiende seizoen van Zondag met Lubach. Serie rond de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Zeven dagen nieuws in 30 minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. In een pak. Op een stoel. Laatste seizoen. Zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLname. #ZML
  Deze video komt uit uitzending 3 van seizoen 13 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondag-met-lubach/21-02-2021/VPWON_1328963
  www.vpro.nl/zml

  Gepubliceerd op 4 dagen geleden

  Reacties

  1. kittendivine1

   Als (extra) kwetsbare ben ik het echt zo beu om mensen het te horen hebben over het beschermen van de kwetsbaren, terwijl we in de praktijk buiten gesloten worden, nauwelijks gehoord en gezien, gediscrimineerd, ongelijkheid die wordt vergroot, solidariteit die foetsie is etc. Terwijl wij juist de zwaarste lasten dragen (doodgaan, nog zieker worden, in isolatie leven etc.). Dit is gewoon egoistisch inhumaan gedrag. Het is alsof dit soort mensen* dansen op de ruggen van de kwetsbaren. Zij die meer mogen, terwijl wij nog minder kunnen dan we normaal al kunnen. En dan ook nog de angst erbij, want voor veel kwetsbaren is het niet mogelijk 100% in isolatie te leven. *Plus iedereen die zich niet aan alle maatregelen houdt, en dat is 99% van de bevolking, zo zie ik letterlijk niemand meer afstand houden.

  2. yaliso gioouy

   4:14 die radiopresentator is mijn spirit animal

  3. margine short

   Arjen Lubach, hoe gaat het met je werkgever? Was zij niet de partner van Kaisja Ollongren? Leuk hoor. . .

  4. soniyu ziuy

   Ja G klinkt goed. Ff weekje vrij leven.....

  5. Thijs Bruins

   slecht stuk dit, goedkoop scoren (je vat t gewoon niet)

  6. Nicholas Tenny

   Whoa, deze spreekpop

   1. Nicholas Tenny

    @yaliso gioouy ga weg bot

   2. yaliso gioouy

    Voor hun, maar de niet kwetsbaren hoeven dan NIET de hele tijd opgesloten te zitten, zoals nu WEL gebeurt. Simpel gezegd mag een deel van Nederland weer open, en een

  7. Rolf kievits

   wel grappig altijd, Lubach. Op een originele manier kritisch. Maar van die griepgetallen 2018 vind je binnen 5 seconden google snel heel andere cijfers. Dus soms weet ik het niet hoor... :-), dan gaat ie er iets TE makkelijk overheen.

   1. 1 of the ones

    Nee hoor, ik vind gewoon dezelfde cijfers

   2. margine short

    Ik zal het je uitleggen. Het baasje van kleine Lubach is de partner van Kaijsa Ollongren.

   3. soniyu ziuy

    van doelbewuste onwetendheid en propaganda .

  8. zap R

   *Helaas draagt deze man ook bij aan het verpesten van een mogelijke oplossing. Niet kritisch op het huidige corona beleid naar wel baar herstel-NL. Als je dan kritiek op hun levert kom dan ook met een fatsoenlijke oplossing!*

   1. zap R

    @margine short Klopt, staatshypnose

   2. margine short

    Wat verwacht je? Zijn baas is de partner van Kaisja Ollongren

  9. SaffronCake s

   Onze omgekeerde rasist lubag

  10. Vajrapani X

   Blanke met dreadlocks is cultural appropriation,? Diversiteit gebruiken als tegen argument? Welke Amerikaan schrijft deze kut grapjes of zijn dit geen grapjes?

  11. David Schaftenaar

   4:14 die radiopresentator is mijn spirit animal

  12. chding zuure

   Je weet sowieso niet zeker of je kwetsbaar bent

  13. Fosite NL

   Altijd weer leuk om te leren dat mensen die jaren topposities hebben bekleed en iedereen een poot hebben uitgetrokken met hun salarissen en bonussen, eigenlijk helemaal niet slimmer zijn dan gemiddeld persoon, en toch snel de indruk dat enkel de personen met de juiste connecties dat soort bannen ook kan doen, verantwoordelijkheid of kennis is niet echt een behendigheid als iedereen anders het werk wel doet.

  14. Michiel Van Beveren

   Linkse lul

  15. Remko Jerphanion

   Jezus Lubach, jouw humor heb je vandaag zeker thuis gelaten. Gaaaap.

   1. chding zuure

    Wisten jullie dat Gert-Jan Segers 27 jaar in Egypte heeft gewoond?

  16. Targeted Victim

   The crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESISThe crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESISThe crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESIS

  17. Killing Joke

   Geen lockdown Zweden doet het vergelijkbaar als andere landen. Ook in de VS zie je niet dat staten met strenge maatregelen het beter doen dan Florida, South-Dakota, etc.

  18. Targeted Victim

   The crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESISThe crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESISThe crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESIS

  19. amenra2

   Erg kort door de bocht Lubach!

  20. Francine Rademakers

   Dat mensen het überhaupt ok vinden om kwetsbaren van hun gezinnen te scheiden is ook wel bijzonder... "Ja mama gaat even 6 maanden ergens anders wonen".. Zie je het voor je? 😅 Niet alle kwetsbaren zijn 80..

   1. Marink A

    @PBP hoe komt u aan de wijsheid dat dit “steeds vaker voorkomt” als ik vragen mag? 113 heeft pasgeleden nog gepubliceerd dat het aantal zelfdodingen helemaal niet is gestegen sinds Corona.

   2. PBP

    “Je oudere broer heeft zelfmoord gepleegd omdat hij het niet meer aankon.”, zie je het voor je? Zou niet zo moeilijk moeten zijn, want dit komt steeds vaker voor. Niet alle gedeprimeerden zijn meer 30 jarige werkende ouders.

  21. The Truth is De Waarheid

   Nou opsluiten.... Dat is een verkeerde opvatting want we hebben zowiezo zowat geen vrijheid. Dus als de kwetsbaren dan gewoon thuis blijven, veranderd er zogoed als niks. Voor hun, maar de niet kwetsbaren hoeven dan NIET de hele tijd opgesloten te zitten, zoals nu WEL gebeurt. Simpel gezegd mag een deel van Nederland weer open, en een ander deel moet dan maar thuis zitten, jammer voor hun, maar ze zijn waarschijnlijk toch al te bang om überhaupt naar buiten te gaan. En zo kan er weer wat meer vrolijkheid ontstaan, in plaats van de jonheren die nu kwetsbaar zijn voor depressie etc.

  22. Henry Bergman

   Onvoorstelbaar dat hier mensen mee gaan in de hele pandemie bullshit met het werkelijk percentage van zieken door deze griepvariant. Lubach wil geld verdienen met zijn inmiddels voorspelbare leegte en wil duidelijk de werkelijke situatie niet benomen want bijt zijn betaalmeester zeker niet. Laffe quasi kritische geestigheid .... Lubach , minister van doelbewuste onwetendheid en propaganda .

  23. vinasu maaj

   verbaast het me hogelijk.

  24. Dharengo

   Wat maakt hun huidskleur nou weer uit? Doe niet zo racistisch.

  25. M00tjee hadd

   Geen zorgen mensen nog even volhouden.. dit is allemaal to flatten the curve.

  26. Matthé Uijttewaal

   Goed punt.

  27. Marne van Vliet

   Slik bier voor je te karboneeren

   1. vinasu maaj

    Marionette, jij hoort inderdaad in het theater thuis. Weer een volledigseisoen onder de duim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  28. Jelle de Git

   Grappig dat er door iedereen alleen wordt gekeken naar de coronabesmettingen en niet naar de ic gevallen. Die zijn namelijk de afgelopen maanden van 2700 tot 500 terug gelopen

   1. Jelle de Git

    @Kees de Ruiter typefoutje

   2. Kees de Ruiter

    1700

  29. beedsj roiue

   verbaast het me hogelijk.

  30. FlyingStrike

   Wisten jullie dat Gert-Jan Segers 27 jaar in Egypte heeft gewoond?

  31. Badhi :D

   Je laat wel erg veel van het plan weg arjen.. Triest dat je het plan zo slecht presenteert, uitkiezen wat je ervan wilt laten zien om het heel dom over te laten komen. Doe je overerigens wel vaker met andere onderwerpen

  32. Aqua Peet

   Kwetsbaarden... zijn dat oude mannetjes met een fragiele gezondheid?

   1. beedsj roiue

    en 'universitair geschoold' laat ik liever helemaal weg. Economen. Kunnen we die na de crisis apart hangen?

  33. Kees de Ruiter

   Komt er nu een nieuwe definitie van “hoger opgeleide mensen” ?? Wat een barre onzin verkopen deze lui. Van Baarsma wisten we dat inmiddels wel maar van Teulings verbaast het me hogelijk.

  34. unisubzero

   ik ben grote fan maar deze stukje teleurstellend ...

   1. Yarnie FCU

    Op welke manier teleurstellend

  35. nick w

   3:42 grafiek is misleidend ( paniek zaaiend )

   1. Remedy R

    Bots arguing with bots

   2. nick w

    @Michiel oke dan zal ik dit in overweging nemen en/of mijn feitenkennis aangaan passen

   3. Michiel

    @nick w ik heb het effe opgezocht, in de periode van 1 november tot 29 november zijn er elke week ongeveer rond de 250.000 tests afgenomen. Er is geen stijging te zien, hoewel de positieve uitslagen wel stijgen. Bron: GGDGHOR, "weekupdate cijfers coronatests bij de GGD'en"

   4. nick w

    @Michiel als er meer getest word dan stijgen de positie ook mee. Dit is niet handig want, hoeveel word er nu in totaal getest? En hoeveel % van de geteste is besmet? of besmet geweest (ja PCR test word meestal foutief geïnterpreteerd) Dat is de rede dat ik het misleidend vind en paniek zaaiend vind.

   5. Michiel

    Want? Ik zie weinig misleidend hieraan, verticale as begint gwn mooi bij 0 en de horizontale as heeft een gelijke tijdsvolgorde

  36. onex

   Nederland is gwn kk gaar, fix gwn die sputnik certificate

  37. Fabrizio

   Weinig verrassende reactie, Lubach heeft deze hele crisis nog niet een keer aandacht besteed aan kosten van lockdowns

  38. Cpt. Saroug

   Zou mooi zijn als Lubach is een keer goed zn huiswerk doet over corona, en daar een mooie item over maakt. Dit siert Arjen totaal niet zulke ongefundeerde items.

   1. Kees de Ruiter

    Vertel maar wat er niet aan deugt

   2. Yarnie FCU

    Alles wat hij heeft gezegd klopt

  39. anonjan82

   Geen virologen lijkt me een aanbeveling. Virologie is wat betreft de kennis over versprijding van virussen ongeveer een even "zekere" wetenschap als economie... Daarom is er ook vrijwel geen onderlinge overeenstemming en kan men niet veel beters bedenken dan met de botte bijl iedereen zoveelmogelijk uitelkaar houden. Dat is zoiets als een been amputeren omdat je weet dat er ergens mogelijk iets is maar je weet niet wat.

   1. J. Schot

    Da's wel knap, dat jij als deskundige inzake virologen ook nog weet hoe je geamputeerde benen er weer aan krijgt: net zo tijdelijk en reversibel als anderhalf meter afstand houden.

  40. Peter Wubs

   Fijn dat Lubach dit plan belachelijk maakt maar wat nu dan? Gewoon alle 1 miljoen ondernemers laten verrekken? Dit land gaat naar de kloten. Duurt niet zo gekke lang meer....

  41. maikel1223

   Marionette, jij hoort inderdaad in het theater thuis. Weer een volledigseisoen onder de duim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Jukkiej

    Marionette, schat.

  42. Finn Ober

   of laat gwn alle oudere dood gaan....

  43. lia van wissen

   Wanneer ik een vraag krijg moet ik er altijd over nadenken. Dat doe ik met mijn hersenen en niet met mijn ruggenmerg. Voor praatprogramma’s is het altijd fijn wanneer er mensen zijn die direct kunnen reageren op iedere vraag. Resultaat is dat er een natuurlijke selectie komt van mensen die uitstekend kunnen reageren met hun ruggenmerg. Tegenwoordig kan je er zelfs hoogleraar mee worden. Voor strategische vraagstukken heb je daar ook al specialisten in en die zie je ook in ieder willekeurig praatprogramma.

  44. connected online

   Beter gaat de politiek inzetten op minder farmaceutische belangenverstrengelingen. zorgsector is een onderdeel van de economie. Opschalen krijgen we een betere economie voor terug. Meer ziekenopvang was al voor 2020 vereist. Daarnaast moet veel meer maatwerk komen en meer regionaal bekijken wat kan. Meer vitamine en gezondheid voorlichting. Geavanceerde ventilatie, uv licht, griep en covid remmers mogelijkheid bieden voor eerste lijn zorg. Buiten activiteiten stimuleren. Vrijgeven vaccinatie formule zodat meerdere farmaceuten kunnen bijdragen aan de vraag, OMT leden met belangenverstrengeling er uit en mensen die out of the box kunnen denken er in. Meer ipv minder is belangrijk. Het omgekeerde gebeurt!:

  45. Gilbert C

   HerstelNL voelt als een gevalletje: "Zeg dat je een virusontkenner bent zonder te zeggen dat je een virusontkenner bent"...

  46. M Philipsen

   Op momenten als deze schaam ik mij (weer eens, plaatsvervangend) om Nederlander te zijn. Ik durf er nauwelijks voor uit te komen dat ik een hoogopgeleide Nederlander ben en 'universitair geschoold' laat ik liever helemaal weg. Economen. Kunnen we die na de crisis apart hangen?

  47. Mw22

   Wordt Zweden hier niet behandelt waar mondkapjes bijv bijna verboden zijn? Geen lockdown en dezelfde dodentallen

   1. Mw22

    @J. Schot haha al hun maatregelen zijn adviezen, geen verplichtingen geen boetes, en terecht. Doe je huiswerk man

   2. J. Schot

    Fake news, allang achterhaald. Kijk naar de actuele maatregelen en cijfers. Luister naar wat Zweden zelf zeggen.

  48. Wouter Wessels

   Het is inderdaad jammer dat het plan praktisch niet uitvoerbaar is. Wel is het prijzenswaardig dat er in ieder geval wordt nagedacht over een efficiëntere corona-aanpak dan nu. Denk zelf dat er veel meer gebruik gemaakt moet worden van massaal testen van de hele bevolking. Ben het overigens wel oneens met de mensen die zeggen dat het plan van herstel-nl onetisch zou zijn. Is het dan wel ethisch om miljoenen gezonde mensen op te sluiten, recht op onderwijs te verwaarlozen, ondernemers failliet te laten gaan, depressies uit te lokken etc?

  49. Mw22

   Ach lubach is hier de cijferexpert..Lucbachje weet het beter dan Ex CPB directeur hahahaha

   1. Mw22

    Volgens radio BNR (betrouwbaar) zijn meerder benaderd vanuit den haag ja... geloof nou niet alles joh

   2. J. Schot

    Die directeur die met de staart tussen z'n benen vertrokken is, met nog een smoesje over druk vanuit de regering.

  50. Bo Deadly

   Komt er ook nog gezellig concentratie kampen erbij voor de kwetsbare .

  51. Boby Kim

   Inmiddels heeft NL het lachwekkende niveau van Trump flink overschreden met al deze domme clubjes van mensen die het allemaal zogenaamd beter weten. "Ik ben professor want ik lees het internet".

   1. Nathan Wubs

    Dat zou ik zo niet zeggen. Trump was and is nog altijd een stuk erger. Maar we gaan flink die kant op.

  52. Parrot With A Beret

   Gewoon dijken bouwen. Beschermt ons tegen het water vanuit Mexico. Beschermt ons ook wel tegen covid-19.

   1. dan vier

    zolang je iedere Nederlander onder water zet is corona zo weg onder de bevolking

  53. Guido Smit

   Wel knap dat Lubach zo staand vrije hand de lockdown effecten kan duiden. We zullen het nooit weten.

  54. M E

   En het kabinet wil niet naar ze luisteren : pas na de verkiezingen: niet te geloven: wie nog stemt op de regeringspartijen is niet goed bij z’n hoofd

  55. wolfchan

   Ik wil wel graag een lauw biertje met je drinken T_T

  56. Dennis Groenendal

   Of gewoon de natuur lekker zijn gang laten gaan. De sterksten overleven. Alles dicht houden betrek je iedereen mee. Financieel zowel gezondheid. Waarom moet ik/jij direct schade leveren aan de longen (mondkapje) om de zwakken een dagje langer te laten leven. Tevens vaccineren verlaagd de immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor het virus. Plus je loopt het risico om gezonde mensen die niet vaccineren het virus op te laten lopen. Virussen muteren. Waarom moeten ouderen ieder jaar opnieuw een griepprik krijgen? Juist precies om deze reden mutatie. Sinds de mens vaccineert. Zijn er ook veel meer ziektes en virussen de wereld in geholpen. 300 jaar geleden werden mensen ook 80 jaar oud. Dit alles is zo fking bullshit, dat mensen hier anno 2021 nog steeds intrappen. Groepsimmuniteit is altijd beter. De geschiedenis liegt niet. Door Groepsimmuniteit hebben ze in het verleden de pest overwonnen.

   1. Dennis Groenendal

    Nee heb niets met politiek. Ben reëel. Zoek zelf naar de antwoorden. En tja geschiedenis moet je niet achter je laten , maar juist er kennis van opdoen. Dit alles herhaald zich. Waarom wegkijken? Blindelings media en politiek volgen. Je hebt zelf hersenen gekregen om mee na te denken. Waarom zou je als schaap een wolf volgen? Zeg niet dat ik geen medelijden heb of iets maar is wel de enige werkende oplossing. Als er oplossingen waren die net zo effectief zijn. Dan hadden al die slimme mensen dat allang bedacht en werkelijkheid gemaakt. Natuurlijk heb ik liever ook dat iedereen het overleefd. Maar dat is in sprookjes geloven.

   2. Patatteke1

    Hier sprak een lid van de Tjerrie-jugend.............

  57. Bas van Welzen

   Hahahaha bedenk nou even dat je met een stelletje top intellectuelen een plan in elkaar hebt weten te knutselen. Je hebt de meetings gehad, je hebt hier helemaal naartoe gewerkt, je hebt er vertrouwen in dat mensen dit gaan supporten! En dan word je door Arjen Lubach in 7 minuten even helemaal de les gelezen. Wat lijkt me dat een zure zondag avond bankhangen voor team Herstel-NL :')

  58. The Rookie Mistake

   Weer keihard framen!! Bah, gelukkig laatste seizoen.

  59. Kamran Aziz

   Lekker bezig weer Lubach. Wellicht tijd dat je wat meer gaat verdiepen in heel deze hoax. Het is meer dan alleen een biertje kunnen drinken. Ben benieuwd hoe lang je zo vroijk zal zijn als je een aantal maanden je riante salaris moet missen. Sukkel !

  60. coc001 coc001

   5:27 hoe konden er -4.000 doodgaan in 2014 en -2000~ in 2019???

   1. Patrick

    Er is dan sprake van een lager sterftecijfer dan het jaarlijkse gemiddelde. Dit kan komen als veel mensen met een zwakke gezondheid komen te overlijden door een griepgolf in 2018, die zonder deze golf in 2019 zouden zijn overleden.

   2. Nathan Wubs

    2014-2015 hadden we ook een griep golf. Dus extra oversterfte.

  61. Helena Lanser

   van een ic-behandeling kom je sowieso niet huppelend vandaan hoor

   1. The Rookie Mistake

    Zeker wel, wat is je bron voor deze uitspraak? Vriendin van mij zit op de ic in een ziekenhuis in het Noorden. Dat gaat prima, weglopen bij een ic

  62. sotuur aeei

   En wie bezit die gebouwen? Waarschijnlijk leden van deze groep.

   1. Nathan Wubs

    waarschijnlijk, en dan zijn er nog andere problemen, kleren wassen, koken, etc. Moeten die zwake mensen maar uit eigen portomee betalen denk ik.

  63. Eplicor Hunts

   iemand die asymptomatisch is en besmet is is geen gevaar en ook niet besmettelijk, dus besmettingen tellen ansich is al de grootste lulkoek.

   1. The Rookie Mistake

    Klopt

  64. HVI

   Een bijkomend probleem is ook dat bij het loslaten van de maatregelen niet-kwetsbare mensen niet alleen verspreiden maar ook de kans op muteren verhogen doordat ze drager zijn. Dus het is géén oplossing om alleen de kwetsbaren te beschermen. Gelukkig zijn de meeste mutaties dodelijk voor het virus en bestaat het virus uit ongeveer 3000 basenparen terwijl het Pfizer-vaccin er maar een stuk of 30 gebruikt, dus de kans dat het vaccin door een mutatie niet meer zal werken is heel erg klein. Ik verwacht dat in juni het virus zelf uitsterft door de maatregelen en de vaccinatiegraad.

  65. Theo Bolt

   By the way, Arjen, hoeveel commentaar op je haar? Kom op joh, dit is geen kapsel.

   1. sotuur aeei

    geen killer virus die voor 100den duizenden doden heeft gezorgd of uberhaubt kan zorgen binnen Nederland. De maatregelen hebben wel het leven van miljoenen verpest.

  66. GHBshow

   Meestal ben ik het eens met lubach en vind ik hem objectief, maar hier framed hij het wel echt op een nare manier. Het gaat deze organisatie meer om de economische schade te beperken en niet om het feesten en elkaar aflebberen. Wij zijn degene die de honderden miljarden aan staatsschuld later kunnen gaan terugbetalen en niet de oudere kwetsbare groep die nog maar een paar jaar te leven heeft. Miljarden die we niet in onderwijs en zorg kunnen steken.

   1. GHBshow

    @Nathan Wubs hahaha grapjas. Genocide is volkerenmoord met de focus op ras. Leer je definities. T heeft niks met poen te maken maar puur om het geluk van de Nederlandse bevolking. Als wij geen geld meer kunnen stoppen in onderwijs vanwege gigantische een staatsschuld piep je wel anders

   2. Nathan Wubs

    wow, dankjewel dat je net een arguement voor genocide hebt gemaakt man. Maar ja alles om de poen en niet om het weldoen.

  67. Robert

   Blank*

  68. Femma Aurich

   hahaha geniaal dit 😂

  69. DrStench13

   5:30 15 duizend sterfgevallen extra in een jaar is nog steeds niet zo heel veel, om eerlijk te zijn. Dat hoort het zorgstelsel gewoon aan te kunnen. Niemand zegt trouwens dat die 15 duizend extra sterfgevallen door corona komen. Het is oversterfte over het algemeen, dus dit zou zeker later in het jaar net zogoed kunnen komen door sterftegevallen DOOR lockdown maatregelen. Er wordt heel veel inductief beredeneerd maar niet echt naar de issue van elke kant bekeken. Dat het erger zou zijn zonder lockdown en dat de IC zou overstromen met jonge mensen zijn enkel aannames.

   1. Nathan Wubs

    nope, je hebt het fout. Probeer het later nog eens.

  70. Quinten Qumulus

   Geweldig 🤣🤣🤣🤣

  71. Woke AF

   hulde voor dit collectief....

   1. The Rookie Mistake

    @Nathan Wubs ze kunnen in 1 pennenstreek de horeca al 4 maanden uitzetten, dan kan je rookwaren ook niet meer verkopen. Heel simpel.

   2. Nathan Wubs

    @The Rookie Mistake ja want omdat de maatregelen voor roken niet perfect werken. Moeten we geen maatregelen voor andere ziektes nemen zodat die ziektest niet oversterfte veroorzaken. Onderliggend lijden die normaal gesproken behandlt kan worden. Naardat Corona erbij komt zijn er doden, zoals mijn oma. Dan is inderdaad het onderlijden dat ze dood is, Maar is het alsnog corona's schuldt. Net zoals je doodgaat aan de kogel in je kop, maar als nog is het de man die heeft geschoten met het pistool.

   3. The Rookie Mistake

    Idd, er sterven 150.000 mensen per jaar en we maken ons druk om 7000 waarvan de meeste 80 plus, te dik, onderliggend lijden. Microscoop moet van Corona af. Sterven per dag 30 mensen aan longkanker en sigaretten worden nog steeds verkocht

   4. Iris

    Je maakt een grap hoop ik? :P

  72. Jet Fusion

   Wat een fucking dom plan

  73. Tim Earth

   Misschien is er wel een betere oplossing dan wat we nu aan het doen zijn zal ik maar als understatement opvatten .

   1. Nathan Wubs

    Tuurlijk je kan kritiek op de regering hebben met hoe ze het doen en hebben gedaan. Terwijl je ook deze organisatie niet ok vindt.

  74. Sean Burke

   Oversterfte cijfers zijn niet hetzelfde als normale sterfte cijfers meneer Lubach. Oversterfte is gebaseerd op een schatting naar hoeveel mensen er in een jaar overlijden. De schatting die in 2020 is gemaakt aan het begin van het jaar ligt veel lager dan de daadwerkelijke sterfte cijfers. Dat is heel leuk, maar dat zegt nog steeds weinig over de daadwerkelijke sterftecijfers. Dat grafiekje van de Volkskrant is onjuist en als je even 5 minuten de tijd neemt om heb CBS te checken kun je eenvoudig achterhalen dat die hele grafiek gefabriceerd is om angst aan te jagen.

   1. Nathan Wubs

    dat is fout, probeer het nog eens.

  75. ForsakenX john

   Wil je die kwetsbare mensen nu opsluiten... uhm dat doen we all. Mischien beter dit plan maar dan de mensen die kwetsbaar zijn opsluiten tot zij gevaccineerd zijn. Zoals ze nu all opgesloten zitten.

   1. Nathan Wubs

    Fout, we zijn niet opgesloten, ik ga meerdere keren per week naar de supermarkt, ik kan in mijn eigen huis blijven, en mijn eigen voorzieningen benuttigen. Als opeen iedereen in de omgeving zich niet aan de regels houdt, kan ik dat niet meer doen. dan kan ik maar naar een hotel, met bijna geen voorzieningen. En dan maar hopen dat een supermarkt dichtbij genoeg is met de juiste zone.

  76. rvlaar

   Het meest jammer aan herstel nl is dat een dergelijk dom plan weer de discussie doodslaat over de proportionaliteit/timing van de maatregelen. Waar deze ‘top economen’ o.a. aan voorbijgaan is dat, wanneer dit geniale plan ten uitvoer zou worden gebracht, Nederland op de coronakaart diepzwart kleurt. Geen ander land staat nog toe dat mensen Nederland in- of uitreizen. Daar zullen Schiphol, KLM, Corendon, de Rotterdamse haven, logistieke branche e.d. heel blij mee zijn…. Al die ‘bevrijde’ jongeren kunnen ook enkel in Nederland met vakantie, alleen niet naar een vakantiepark of camping, want daar zijn al die lastige kwetsbaren dan al opgehokt volgens het plan van herstel nl….

  77. steef4000000

   weet je waar echt niemand meer voor pleit geroeps immuniteit, geroeps immuniteit.

  78. K M

   Alle openen of alle dicht ,geen plan ,moet testen en na bron onderzoek doen ,en langzaam openen met controles .Dansleraars praat als artsen,economen praat als artsen .Nog steeds banana republiek aanpak.......

  79. S Rebergen

   Ja hoor arjen maakt mij weer blij met een dooie mus

  80. SocialHostage

   Wat een kut item weer. Er kan heus wel weer een stuk meer. Maar onze vooringenomen aspirant dictatorische overheid heeft liever dat we nog even 10 jaar volhouden. Ik ben zeer benieuwd wat de verkiezingen zullen brengen. Thierry heeft gewoon gelijk over de relatief lage oversterfte. Dus doe niet alsof dat de domste beredenering is die er is. Het is geen killer virus die voor 100den duizenden doden heeft gezorgd of uberhaubt kan zorgen binnen Nederland. De maatregelen hebben wel het leven van miljoenen verpest. Iedereen zou zelf een eigen keuze moeten kunnen maken. Als je bang bent raak dan niemand aan en houd 1.5m afstand en dergelijke. Zo niet doe normaal en laat mensen daar vrij in zijn.

   1. Nathan Wubs

    je hebt het fout, probeer het nog eens later.

  81. XD

   Het klinkt een beetje als een uitgewerkte stageopdracht van een 12 jarige. Apart dat zoveel grote namen zichzelf hieraan hebben verbonden. Hoewel ik gelezen heb dat een aantal van de grote economen zich inmiddels hebben teruggetrokken.

   1. Nathan Wubs

    ze hebben winst gemaakt omdat ze 200k in donaties hebben opgehaald. Een windval van 10k+ voor iedereen is hard to resist.

  82. Bram !

   Haha groep is uit elkaar gevallen afgelopen maandag.. wel erg toevallig na jou uitzending 🤣

  83. Ubuntu

   Ik wist al in de eerste minuut toen ik die skeletten kop van die B Baars zag dat die een kut herstel plan was. Want economen denken dat ze een monopoly hebben op hun eigen gelijk.

  84. Safwan Rouss

   Oké, wie heeft de SJW schrijver aangenomen?

   1. Nathan Wubs

    SJW bestaat niet alleen in je kleine koppie.

   2. Jim

    Dit heeft niks met SJW's te maken.

  85. A.R. Post

   altijd erg makkelijk en flauw om mensen die een initiatief nemen om iets te verbeteren nog voordat ze gestart zijn te bekritiseren op elke letter, punt en comma. terwijl je zelf helemaal niks doet, en betaald wordt door belastinggeld. En het feit at er zoveel mensen moeten lachen om lubach terwijl ze niet een in de gaten hebben dat ook hiermee hun eigen toekomst wordt verpest is helemaal sneu. Dat geeft mij dan wel weer berusting in het feit dat de massa deze groepshypnose en toekomstvernieling verdient.

   1. A.R. Post

    @Nathan Wubs oh dat wist ik niet. Wat is die oplossing van hem dan?

   2. Nathan Wubs

    je hebt het fout, probeer het later nog een keer.

  86. Pegasusy's Tarot Club

   Lekker makkelijk Lubach, om tegengeluiden belachelijk te maken. Maar als het huidige OMT niet alleen uit virologen en epidemiologen, maar ook uit andere specialisten zou bestaan, en iedereen in deze kwestie gewoon verantwoordelijkheid voor zijn beleidskeuzes (Rutte!) zou nemen, dan kan er in elk geval een open dialoog plaatsvinden. Nu wijst Rutte bij elke beleidskeuze naar het OMT, en het OMT roept steeds dat ze niet verantwoordelijk zijn voor het beleid. Maar er rammelt heel wat aan de cijfers van het RIVM. Er zijn sociologen, psychologen, huisartsen, microbiologen immunologen, statistici (en ook virologen) en nog veel meer verstandige mensen die toch ook hun sporen hebben verdiend die meer oog hebben voor de nevenschade die door dit beleid ontstaat. En door die discussie af te kappen en tegengeluiden belachelijk te maken, creeër je alleen maar meer polarisatie. Ik dacht dat we SAMEN Corona moesten verslaan. Nu wordt een flink deel van de mensen zomaar even belachelijk gemaakt om hun ideeën. Wat heeft dat voor sociale gevolgen? Daar wordt wel erg makkelijk aan voorbij gegaan. 👎

   1. Nathan Wubs

    Dat herstel Nederland fout zit, betekent niet dat automatisch de overheid correct is. Dat is niet hoe het wekt.

  87. M J

   Barbara Baarsma kletst zo uit haar nek dat de rabobank nu net doet alsof ze uit dienst gaat! :) meteen ook weer duidelijk dat banken onbetrouwbaar zijn.

   1. The Rookie Mistake

    Ze is econoom en geen bankier. Ze wil alleen de microscoop van Corona afhalen en laten zien dat er meer is dan alleen Corona. Met dit beleid zit je 8 maanden thuis per jaar en heb je in de zomer vrij. Wil je dat??

  88. Hoi Hallo

   Mooi, maar pak ook even het RIVM aan met hun overdreven cijfers mbt de Britse Variant (die nauwelijks besmettelijker is, zie o.a. het Volkskrant artikel). Zij hebben het ook niet bij het rechte eind!

   1. Iris

    Doktoren hebben het soms ook niet bij het rechte eind, daarvoor zijn het 1. mensen en 2. werken ze met mensen die allemaal verschillend kunnen reageren op medicatie of bijvoorbeeld een bepaalde operatie. Dit is een situatie waar nog helemaal niemand mee te maken heeft gehad en dan is het een gulden middenweg vinden tussen extreem hard ingrijpen vanaf dag 1 of steeds een beetje meer maatregelen. Wat ze ook doen, ze doen het in ieder geval nooit goed volgens het ene deel van de mensen en andersom. Zelf ben ik, hoeveel blunders we inmiddels ook aaneen aan het rijgen zijn in ieder geval blij dat van de pandemie geen politieke kwestie is gemaakt zoals in de VS, dan hadden we nu een nog veel groter probleem gehad.

  89. Bob _

   Het omt en arjen lubach zullen het natuurlijk allemaal wel beter weten. Heel veel speculatie zonder bewijs van arjen in deze video. IC's vol met heel veel jonge mensen? Valt zeer te betwijfelen.

   1. Iris

    @Bob _ "Slechts" 500... je realiseert je hopelijk dat dit een erg groot aantal is ten opzichte van de hoeveelheid mensen die er normaal liggen? En dat je mijn buurjongen een spijtig geval noemt en een uitzondering: dát is dus het hele probleem, moeten we daarom dan maar een virus op z'n beloop laten dat bij sommige mensen in hun lijf een gigantische ravage weet aan te richten en doktoren zeggen "we snappen het ook niet?" Want ik vrees dat als we maar weer gewoon op de oude voet verder gaan dat we dan meer van dat soort uitzonderingen gaan zien, en we op een gegeven moment af moeten van de term uitzondering.... Om het anders te zeggen: ik ben bepaald niet bereid om de volgende te zijn, dus blijf ik voorzichtig. En je kunt het angst noemen, maar, feit blijft gewoon dat dit virus langdurige gevolgen kan hebben die we nog steeds niet goed begrijpen. Als er iets een sociaal experiment zou zijn zou het wel het openstellen van alles zijn en maar zien hoe het loopt. Verder snap ik werkelijk waar ook niet hoe je serieus denkt dat we kwetsbare mensen ergens onderbrengen op een plek met de juiste faciliteiten. Als we namelijk nu kijken naar de situatie in bijvoorbeeld supermarkten geven mensen er nu ook al geen fuck om om in hun eentje te gaan winkelen, nee gewoon lekker met z'n vieren tegelijkertijd en dan natuurlijk ook in een gangpad staan lullen. Daarnaast vraag ik me serieus af wie gaat bepalen wat kwetsbare mensen zijn. Ik heb zelf een auto-immuunziekte waar met een dieet goed mee te leven valt, maar waarvan op dit moment niet helemaal duidelijk is of dat gevolgen heeft voor een eventuele coronabesmetting (omdat de reactie van het lichaam op het binnenkrijgen van de stof die het niet verdraagt hetzelfde is, namelijk de cytokinestorm). Dat er geflirt wordt met dit idee is best gevaarlijk (iets met een deel van ideologie uit de jaren 40-45 van de vorige eeuw), gevaarlijker dan een overheid die de burgerbevolking probeert te beschermen en probeert te voorkomen dat ziekenhuizen echt vervelende beslissingen moeten gaan maken. Wat je je namelijk ook af moet vragen is wat er gebeurd als de niet-kwetsbaren het zorgsysteem en de samenleving grandioos ontwrichten en daarmee een soort-van ultieme middelvinger naar de kwetsbaren afgeven, een groep die echt niet alleen maar uit oude mensen zal bestaan, een groep waarvan sommige mensen inmiddels stellen dat het belachelijk is dat we daar zoveel rekening mee houden. Is de situatie wel eenmaal onder controle, wie gaat dan bepalen dat de kwetsbaren zich ook weer in de samenleving mogen begeven? Er zitten een hoop haken en ogen aan het plan en er zijn een hoop dingen waar echt wel eerst een goed antwoord op gegeven zou moeten worden voor je überhaupt tot een dergelijk plan over zou moeten gaan. Het is in ieder geval onvoorstelbaar om het egoïsme dat er uit het voorstel van HerstelNL spreekt te horen: "De niet-kwetsbaren moeten maar verder kunnen met hun leven en de kwetsbaren rotten maar op". Vooral ook het idee van hun dat er veilige zones zijn, en dan het begrip "veilige zones" meteen weer ontkrachten door te stellen dat kwetsbaren (die zich dus geen fuck zullen aantrekken van de maatregelen en dus mogelijk massaverspreiders kunnen worden) ook deze veilige zones in mogen. Op een zeker moment leek het bijna alsof men met een goed idee begon met het schrijven van het plan maar halverwege vergat wat het beoogde doel dat men aan het begin had gesteld ook weer was.

   2. Yeou t

    @Bob _ wat is de vron en wie zit erachter en wat hebben die te verdiennen aan wat je gelooft

   3. Bob _

    @Iris iris, het klinkt alsof jij er veel verstand van hebt toch vind ik na enkele klikjes op google dat er slechts 500 corona patienten op de IC liggen vandaag. Meer ruimte voor jongeren en het beter en doelgerichter beschermen van dr zwakkere lijkt mij daarom geen gekke gedachte. Wat betreft jouw buurman van 31, een spijtig geval en er zullen altijd uitzonderingen blijven op de regel maar over het algemeen hebben jongeren niets te vrezen en daarom is het aanwakkeren van angst door uitspraken te doen als "IC's gaan dan vol liggen met jongeren" mijns inziens volledig ongepast.

   4. The Rookie Mistake

    Dat ervoor reguliere zorg weinig plek is, komt ook doordat productie capaciteit afneemt in de ziekenhuizen omdat iedereen die domme pcr test moet soen en in quarantaine moet wachten op de uitslag. Grotere bottleneck en gehoord van meerdere ziekenhuizen in het noorden

   5. Iris

    Dus HerstelNL is wel lekker bezig wou je zeggen? En het gaat niet om wie er op de IC's liggen, maar om het feit dat de mensen die daar werken (en dus soms ook mensen die daar niet per definitie hun vakgebied van hadden gemaakt) al bijna een jaar extreem lange diensten moet draaien omdat die IC's overvol liggen. Zo vol, dat er voor reguliere zorg geen plek meer is (omdat verplegend personeel en artsen zoals bijvoorbeeld in sommige ziekenhuizen de endocrinologen op de IC's nodig was in plaats van de afdelingen waar ze normaal werkten), maar ook dat er bij andere ernstige situaties waarvoor iemand op de IC zou belanden er bijna geen plek meer is. En tja, het aandeel echt jonge mensen is misschien niet groot, maar mijn buurjongen van 31 ging hartstikke dood na 6 weken IC, en de artsen hadden geen flauw idee waarom het virus zo tekeer kon gaan in een gezond lijf....

  90. Wolfgang Jansen

   99% van de mensen heeft niet of nauwelijks last van COVID-19, van de duizenden positieve gevallen per dag belanden er een paar op de IC. Dat is natuurlijk erg voor de getroffenen. Zorg er dus voor dat die 1% van de mensen goed beschermd worden, totdat er een geneesmiddel is of ze ingeënt zijn. Dan nog moet je oppassen, anders sterven meteen 20% van de bewoners die worden ingeënt. (Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort.) . Puur pech natuurlijk. Je kunt als normaal persoon op dit moment beter COVID-19 krijgen, dan kanker. Daar gaan nog steeds veel meer mensen aan dood. Maatregelen zijn ook een lachertje, doelen worden constant bijgesteld. Je zou na een jaar toch wel moeten weten wat je doelen zijn? Basisscholen gaan open, na 2 weken meer besmettingen, conclusie van de regering: We gaan de middelbare scholen ook open doen, ipv. de conclusie dat openen van basisscholen meer besmettingen oplevert en daar dus naar gekeken moet worden. (En andere maatregelen waren niet gewijzigd, dus de basisscholen zijn de enige oorzaak.) En nu wordt onder maatschappelijke druk (verkiezingen!!) nog meer versoepelt. Gelukkig wordt het mooier warmer weer, daardoor worden symptomen ook minder en dus het aantal besmettingen minder. Ik hou mijn hart vast voor de herfst, als alles weer overnieuw begint. Lees de documenten van de vaccins, daarin staat dat de duur van de werking onbekend is. Hoogstwaarschijnlijk moet je COVID-19 onder de 'reguliere' griep gaan scharen en dus jaarlijks inenten.

   1. Wolfgang Jansen

    @Kees de Ruiter Universiteit. Je kunt genoeg informatie vinden op internet. EMA stelt netjes de gegevens voor vaccins beschikbaar, waarin exact staat dat je na ongeveer 3 weken de 2e enting moet doen, de duur van de werking van het vaccin niet bekend is en in 2024 de definitieve goedkeuring voor Pfizer gegeven wordt. Mijn ouders worden met 5 weken tussenpozen ingeënt, tegen de instructies van de fabrikant van het virus. En ondanks dat de door het kabinet gestelde doelen niet gehaald worden, wordt versoepelt. Verkiezingen komen eraan. Nog meer vragen?

   2. Kees de Ruiter

    Wat was je laatste schoolopleiding?

  91. Rotterdam010zuidFR

   Wat betaalde jij nou aan de beslastingdienst 84.000euro? Dat betekend dat jij gewoon een salaris van een paar ton heb ,makkelijk praten he vies , eng paniekzaaiend mannetje ,nee het plan is niet perfect maar het laat wel een tegengeluid horen maar goed het word weer monddood gemaakt door types als jou....

  92. Mark Knoop

   Via het riool water weten we toch waar we staan qua groepsimmuniteit.

   1. Mark Knoop

    @Iris groeps immuniteit is toch een landelijke aangelegenheid.

   2. Iris

    Nee. Veel waterzuiveringen zijn niet regionaal genoeg voor dit doel omdat ze van meerdere gemeentes/gemeentekernen het afvalwater verwerken.

  93. MrLeovanderMeer

   Wel apart dat Herstel-NL mensen apart wil zetten zodat de rest verder kan met leven. Vroeger is zo iets ook al gedaan. En dat bleek niet erg maatschappelijk haalbaar te zijn. Wil Herstel-NL dan hrt leger inzetten of hebben ze hun eigen knokploegen in bruine overhemden klaar staan om deze groep te isoleren?

  94. code_club

   En alle mensen die wel zijn gevaccineerd? Of al besmet zijn geweest? Die zouden een feestje kunnen houden

  95. Rotterdam010zuidFR

   Wat ben jij een triest geniepig eng mannetje ,deze mensen willen alleen maar een tegengeluid laten horen en laten zien dat het miss ook anders kan inplaats van de angstpropaganda van de overheid waar jij aan mee doet , de sociale en economische schade is gewoon zeer groot en er gaan miss wel.meer mensen aan kapot als het virus zelf...

   1. The Rookie Mistake

    Klopt

  96. Arthur

   Lubach doet z'n werk goed voor staat Trap er niet in en word wakker!

  97. Mike G

   Het dorre hout moet eruit, geen ontkomen aan. De boomers hebben inmiddels genoeg kapot gemaakt. Tijd voor de nieuwe generatie. Laat mensen gewoon tekenen voor geen IC opname en gooi de boel open, heb je geen zorg probleem en kunnen we weer verder met ons leven. De vatsige 60'ers houden zich totaal niet aan de regels en krijgen de helft van de tijd het mondkapje niet eens over de neus. Tijd voor Darwin om zijn werk te doen. Er gaan nu jonge mensen dood doordat de corona patienten de ziekenhuizen op slot houden. Zeg nou eerlijk, een volgevreten 60'er of een 23 jarige met kanker, we zijn gek geworden met zijn allen.

  98. Sem

   Wat is die lubach toch een landverrader

  99. S D

   De huidige maatregelen zorgen ook voor een tweedeling. De mensen in veilige baantjes en diegenen die hun hele hebben en houwen dreigen te verliezen. Of de mensen die in hun werk anderen ontmoeten - zoals zorgpersoneel - en diegenen die al 11 maanden thuiswerken. Of mensen met fysieke klachten als corona die alle aandacht krijgen en mensen psychische klachten die aan hun lot worden overgelaten.

   1. OEGROMOV

    @Tina de RondeTweedeling is als de niet gevaccineerden straks uit de samenleving zullen worden verbannen..

   2. Tina de Ronde

    Dat is geen tweedeling

  100. M H

   Ik begin Arjan lubach een beetje irritant te vinden

   1. M H

    @Kiere Luurs niet perse dit hoor. Maar laatste tijd bedoel ik. Idk is gewoon m’n mening

   2. Kiere Luurs

    Ja joh, komt het je niet uit?